
Cu totii stim ca vinul alb se potriveste de minune cu fructele de mare, insa trebuie sa stim ce vin sa alegem in functie de reteta. Vinurile albe ale Cramei Budureasca sunt renumite pentru calitatea lor si pot reprezenta partenerul perfect pentru o masa pe cinste. Gasesti o gama variata de vinuri albe online, pe budureasca.ro, din care este imposibil sa nu iti gasesti preferatul.
Platouri cu fructe de mare
Platourile cu fructe de mare includ de cele mai multe ori scoici, creveti, calamar, caracatita, iar fiecare dintre acestea se remarca prin gustul lor usor sarat care are nevoie de un vin robust care sa se ridice la nivelul asteptarilor. Astfel, un vin alb precum Fume din gama Budureasca Premium se poate dovedi a fi o alegere foarte inspirata, insa magazinul online al Cramei Budureasca iti pune la dispozitie mult mai multe optiuni.
Fructe de mare gatite
Homarul, alaturi de multe alte fructe de mare gatite pot fi servite impreuna cu sosuri intense si completate cu vinuri proaspete precum Chardonnay din gama Budureasca Premium. Secretul este gasirea echilibrului perfect intre vin si sos, astfel ca daca sosul este mai intens, atunci si vinul ar trebui sa fie mai corpolent.
Diferite tipuri de peste
Pestele cu carnea ferma se remarca prin aromele sale pronuntate, pe cand cel uleios are o aroma distincta care ce poate fi pusa in valoare de un vin obtinut din struguri Sauvignon Blanc cu un nivel redus de aciditate si usor corpolent. Pestele de apa dulce dispune de arome ierboase si vegetale, astfel ca poate fi combinat cu vinuri delicate cu arome subtile.
Sauvignon Blanc din gama Budureasca Premium este un vin de o calitate deosebita care merita servit alaturi de fructe de mare. Pentru obtinerea acestui vin strugurii se culeg in doua etape, prima dintre acestea fiind necesara pentru atingerea nivelului potrivit de aciditate si pentru extragerea aromelor care dau prospetime. Cea de-a doua selectie este necesara pentru ca vinul sa obtina aromele tropicale care sunt specifice acestui soi de struguri. Fermentarea are loc de temperaturi de circa 14 grade pentru o perioada de pana la 3 saptamani, iar mai apoi se aplica procedeul numit batonnage pentru o perioada de inca o luna, astfel incat vinul sa devina complex.
Suntem incantati de un vin ce se remarca prin culoarea sa galben verzuie, avand nasul aromat de fructul pasiunii si un gust intens de frute tropicale. Vinul este proaspat, complex si aminteste de papaya si grapefruit completate de note fine de musetel. Merita consumat alaturi de preparate din peste si fructe de mare, dar si paste sau risotto cu legume. Pentru ca toate calitatile sale sa fie evidentiate se recomanda servirea sa la o temperatura intre 10 si 12 grade.
Chardonnay din gama Budureasca Premium este un alt vin care merita consumat alaturi de o multime de preparate. Dupa culegerea strugurilor se aleg cei mai frumosi chiorchini si se fermenteaza jumatate din vin in butoaie de stejar romanesc si frantuzesc. Se culeg strugurii aurii si translucizi care provin de pe diferite parcele, fiecare dintre acestea avand propriile caracteristici, care mai tarziu se revarsa in calitatile vinului. Incanta prin culoarea sa galben verzui pal, avand nasul intens si arome de fructe tropicale, guava si papaya completate de note delicate de agrise. Corpolenta este ideala, aciditatea proaspata, iar gustul placut de fructe tropicale sunt armonizate de finalul lung si cremos, ceea ce face ca fiecare pahar sa fie o adevarata placere. Chardonnay din gama Budureasca Premium este foarte versatil si se poate consuma alaturi de diferite preparate, pe langa fructe de mare, precum paste in sos alb, risotto cu legume sau branzeturi moi. Se recomanda servirea acestui vin la o temperatura intre 12 si 14 grade.