
Atunci cand trebuie sa va mutati firma este foarte important sa tineti cont de toate detaliile care pot face diferenta. De aceea va dam mai multe sfaturi pentru a va ajuta sa va mutati rapid si sa nu pierdeti inutil timpul.
Angajati o firma de mutari care sa va ajute
In fiecare oras vei gasi o firma de mutari care sa te ajute. Spre exemplu, pentru capitala vei putea apela la o firma mutari Bucuresti care sa vina in ajutor si sa mute mobilierul si toate celelalte obiecte din sediul vechi in noul sediu. Astfel, toate vor ajunge mai usor dintr-o parte in alta si nu vei mai fi nevoit sa implici toti angajatii in acest proces.
Determina inventarul existent
Ar trebui sa faci un inventar si sa stii exact cat stoc ai in compania ta. De asemenea, ar trebui sa parcurgi inventarul si articolele de birou pentru a identifica orice articole care nu mai sunt folosite. Poti marca aceste articole neutilizate cu post-it, astfel incat sa stii ca nu vor fi mutate in noua locatie. Acest lucru va va ajuta sa intelegeti cat de mult inventar va trebui mutat si orice inventar care va fi eliminat.
Pastreaza evidente exacte ale inventarului
Parcurge fiecare departament sau zona a biroului si identifica articolele care vor fi mutate si cele care nu vor fi mutate.
Acest lucru este important in special daca muti fisiere si documente de la clienti, deoarece nu vrei sa pierzi niciun fisier important in timpul mutarii. Poate ar fi bine sa atribui echipei de mutare fotocopiarea documentelor importante si stocarea copiilor, astfel incat acestea sa nu se piarda in timpul mutarii.
Creaza o cronologie pentru mutare
Schiteaza o cronologie detaliata pentru mutare, in consultare cu echipa de mutare. Daca intentionezi sa utilizezi servicii profesioniste, ar trebui sa ii contactezi cat mai curand posibil. Propune o ora si o data pentru mutare si vezi daca cei care se muta sunt disponibili la aceasta ora.
Ar trebui sa discuti din timp cu firmele de mutari pentru a te asigura ca sunt disponibile atunci cand ai nevoie.
De asemenea, ar trebui sa determini daca cei care se muta vor impacheta totul in birou sau daca personalul va trebui sa se apropie pentru a impacheta cutiile si stocul. Poate va trebui inclusiv sa iei in considerare bugetul tau si sa alegi o optiune care iti va permite sa te incadrezi in el.
Planifica biroul pe baza noii locatii
Odata ce ai o cronologie pentru mutare, ar trebui sa te asezi cu echipa de mutare si cu liderii din personal pentru a crea un plan de etaj bazat pe noua locatie. Ar trebui sa retii unde va fi situat fiecare departament si sa iei in considerare cel mai practic si eficient mod de a face acest lucru.
De exemplu, poti pune departamentul IT langa camera serverului, deoarece probabil ca vor avea nevoie de acces la aceasta camera mai mult decat orice alt departament.
De asemenea, poti modifica organizarea personalului in noul spatiu. De exemplu, poti trece la un plan de etaj deschis in loc de cabine pentru a stimula mai multa comunicare si discutii intre personal.